Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.
Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.kajakiki

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 30 deka ricotta
  • 1 kisebb csokor apróra vágott snidling
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 kisebb adag apróra vágott bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál fülstöltpaprika-por
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. (Amikor szezonja van, egy kevés kapor is jól mutat a tésztájában.)

A maradék alapanyagokat dolgozd el alaposan egymással, majd azzal töltsd meg a langyosra hűlt palacsintákat. Ha van otthon parmezán vagy füstölt sajt, abból is keverj a krémbe. A kész palacsinták tetejét füstöltpaprika-porral szórd meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek