Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 bögre tej
- 1 kis pohár szódavíz
- 30 deka ricotta
- 1 kisebb csokor apróra vágott snidling
- 2 gerezd összetört fokhagyma
- 1 kisebb adag apróra vágott bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál fülstöltpaprika-por
Elkészítés:
A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. (Amikor szezonja van, egy kevés kapor is jól mutat a tésztájában.)
A maradék alapanyagokat dolgozd el alaposan egymással, majd azzal töltsd meg a langyosra hűlt palacsintákat. Ha van otthon parmezán vagy füstölt sajt, abból is keverj a krémbe. A kész palacsinták tetejét füstöltpaprika-porral szórd meg.