Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, erre millió recept van az interneten, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 deka pörkölt
- 10 deka felszelelt kolbász
- 2 nagyobb szál felaprított fehérrépa
- 1 nagyobb szál felaprított sárgarépa
- 50 deka felkockázott burgonya
- 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 7 deka felkockázott szalonna
- ízlés szerint só és bors
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 2 nagy evőkanál étolaj
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, majd néhány perc után mehetnek hozzá a zöldségek és a paprika is. Öntsd fel legalább egy liter vízzel, majd főzd addig kis lángon, fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor mehet hozzá a maradék pörkölt és a liszttel elkevert tejföl is (ha telfölösen szeretnéd). Néhány keverés után vedd le a tűzről, és tálald friss petrezselyemmel.