Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag, magyaros raguleves

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, erre millió recept van az interneten, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is. 

Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.
Akár mexikói hangulatúra is készítheted kukoricával és csilivel.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 deka pörkölt
  • 10 deka felszelelt kolbász
  • 2 nagyobb szál felaprított fehérrépa
  • 1 nagyobb szál felaprított sárgarépa
  • 50 deka felkockázott burgonya
  • 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 7 deka felkockázott szalonna
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 nagy evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, majd néhány perc után mehetnek hozzá a zöldségek és a paprika is. Öntsd fel legalább egy liter vízzel, majd főzd addig kis lángon, fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor mehet hozzá a maradék pörkölt és a liszttel elkevert tejföl is (ha telfölösen szeretnéd). Néhány keverés után vedd le a tűzről, és tálald friss petrezselyemmel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek