Ha maradt egy kevés pörkölted, de már semmire nem elég, készítsd belőle klassz tésztaételt, amit mi hármféle sajttal és egy kis extra paradicsommal tettünk még izgalmasabbá.
Hozzávalók 3 személyre
A raguhoz és a rétegezéshez
- 8 deka kecskesajt elmorzsolva (füstölt sajttal is helyettesítheted)
- 15 deka mozzarella felkarikázva
- 2 nagy bögre maradék pörkölt
- 1 bögre maradék pörköltszaft
- 9 darab lasagnelap
- 1 evőkanál liszt
- 10 deka koktélparadicsom felkockázva
- 1 evőkanál tejföl
- 1 deci tejszín
- 1 bögre reszelt trappista
- 1 deci vörösbor
Elkészítés:
Vágd apóra a pörköltben a húsokat, majd keverd el a ragut a paradicsomkockákkal, és add hozzá a vörösbort is.
A szafthoz adj egy evőkanál lisztet és a reszelt trappistát, majd a tejszínt és a tejfölt. Ízesítsd sóval és borssal, ha szükséges.
Kezdd el rétegezni a lapokat és a húst (egy kis ragu kerüljön az aljára), majd a tetejére menjen a szaftos-sajtos keverék, a legvégén pedig a kecskesajtot és a mozzarellakarikákat tedd a tetejére. Süsd 35-40 percen át, amíg a tészta megpuhul. Ha nagyon pirulna a sajt, alufóliával takard le.