Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bögre liszt
- 1 mokkáskanál só
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 bögre tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 kis pohár szódavíz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 40 deka darált pulykahús
- ízlés szerint só, bors, oregánó, majoránna, rozmaring, fűszerpaprika, kakukkfű, őrölt kömény
- 4 gerezd összetört fokhagyma
- 0.5 deci fehérbor
- 1 deci tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kisebb csokor összevágott petrezselyem
Elkészítés:
Keverj palacsintatésztát a lisztből, tojásból, tejből, majd ízesítsd sóval és cukorral, majd adj hozzá egy kevés szódavizet és olajat is. Dolgozd el alaposan, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.
A töltelékhez dobd a fokhagymát a forró olívaolajra, majd mehet hozzá a hús is. Fűszerezd ízlés szerint, majd ha kifehéredett, öntsd alá a bort, és adj neki egy pár percet. Keverd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd amikor klassz, sűrű raguvá állt össze, vedd le a tűzről, keverd bele a petrezselymet és tölsd meg vele a palacsintákat.