Húsos palacsinta gíroszfűszerekkel – egy adag fetás-zöldséges salátát dobj össze mellé

Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek. Ebben egy egyszerű húsos ragu van, amit a gíroszfűszerek, a fokhagyma és egy kis fehérbor tesz még gazdagabbá.

Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz. 

Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.
Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.AlexPro9500

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, majoránna, rozmaring, fűszerpaprika, kakukkfű, őrölt kömény
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb csokor összevágott petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Keverj palacsintatésztát a lisztből, tojásból, tejből, majd ízesítsd sóval és cukorral, majd adj hozzá egy kevés szódavizet és olajat is. Dolgozd el alaposan, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. 

A töltelékhez dobd a fokhagymát a forró olívaolajra, majd mehet hozzá a hús is. Fűszerezd ízlés szerint, majd ha kifehéredett, öntsd alá a bort, és adj neki egy pár percet. Keverd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd amikor klassz, sűrű raguvá állt össze, vedd le a tűzről, keverd bele a petrezselymet és tölsd meg vele a palacsintákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek