Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, mellette csökkenti a koleszterinszintet is. Naná, hogy nem hagytuk teljesen egészségesen – egy kis kolbászmorzsa segít abban, hogy a leves még finomabb és izgalmasabb legyen.
Hozzávalók 2 személyre
- 3 gerezd összetört fokhagyma
- 1 nagy fej felapírtott vöröshagyma
- 1 nagy evőkanál vaj
- 30 deka sárgaborsó
- alaplé
- 2 deci tejszín
- csilis vagy fokhagymás olaj a tetejére (elhagyható)
- 8 deka füstölt kolbász apróra vágva
- 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
- só, őrölt kömény és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Süsd meg egy kissé a kolbászt, majd kanalazd ki a darabokat a serpenyőből. Forrósítsd fel benne a vajat, arra dobd a hagymákat, és pirítsd néhány percig. Ezek után adj két percet a sárgaborsónak és a burgonyának is, majd öntsd fel az alaplével, és főzd kis lángon, fedő alatt 20 percen át. Add hozzá a tejszínt, keverd krémesre botmixerrel, majd fűszerezd ízlés szerint. A kolbászkockákkal tálald, de jól áll neki a friss snidling, a tejföl és rajta egy adag füstölt paprika is.