Tökéletes egy szelet pirítóson is: aszalt paradicsomos-fokhagymás szendvicskrém hús nélkül

Állítólag fontos, hogy naponta együnk olajos magvakat, de talán ez is megunható, ha nem okoskodunk egy kicsit az ízekkel, állagokkal. Ennek megoldására tökéletes ez a tökmagos mártogatós, amiben még hús sincs, így klassz vega kenyérfeltét lehet egy gyors vacsorához vagy akár reggelire.

A tökmagfogyasztás előnyeiről rengeteget olvashattunk már: lassan szívódik fel, rengeteg energiát ad, ráadásul bővelkedik egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban, de vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag: van benne K-vitamin, foszfor, magnézium, vas és cink is. Ez a klassz kenyérfeltét szendvicskrémként és tészták mellé is finom. 

Szendvicskrémként és tészták mellé is finom.
Szendvicskrémként és tészták mellé is finom.rebeccafondren

Hozzávalók

  • 20 deka tökmag
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 1 csapott mokkáskanál barna cukor vagy xilit
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • 1 darab érett avokádó
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a paradicsomokat és a tökmagot, és hagyd állni 10 percig, majd csöpögtesd le, fűszerezd és dolgozd össze a hozzávalókat egy aprítógépben. Annyi olajat (esetleg egy kevés vizet) adj hozzá, hogy szépen összeálljon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek