Ha a diót az egész előtt megpirítod, még jobban előjön az aromája, így érdemes viszonylag kis hőfokon adnod neki néhány percet a sütőben. Ha még izgalmasabbá tennéd, az eperhez adj egy kevés diólikőrt, és kínáld frissen felvert tejszínnel.
Hozzávalók 2 személyre
A pohárkrémhez
- 30 deka mascarpone
- 3 evőkanál karamellszósz
- 0.5 bögre darált dió
- 2 deci felvert tejszínhab
- 4 evőkanál cukor vagy más édesítő
- 2 evőkanál diólikőr
- 1 csapott mokkáskanál só
Az epres réteghez
- 3 evőkanál (diabetikus) eperlekvár
- 1 bögre (fagyasztott) eper
- 1 tesákanál puha vaj
Elkészítés:
Az epres réteghez forrald össze a hozzávalókat, és pürésítsd botmixerrel. A diós krémhez csak annyi dolgod van, hogy felvered a tejszínt, majd egymással alaposan összekevered a többi hozzávalót, és végül a kettőt óvatosan összeforgatod. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd tovább, majd rétegezd az epres szósszal. Kekszmorzsával és friss eperrel tálald.