Diós pohárkrém eperszósszal – így lesz még több egészséges magféle az asztalodon

A dió és az eper majdnem a legjobb barátok, ebben az édes, diós desszertben is jól elfér egymás mellett az olajos magvak aromája és a savanykás eperpüré. Ha természetes édesítővel készíted, még a felszívódása miatt sem kell aggódnod.

Ha a diót az egész előtt megpirítod, még jobban előjön az aromája, így érdemes viszonylag kis hőfokon adnod neki néhány percet a sütőben. Ha még izgalmasabbá tennéd, az eperhez adj egy kevés diólikőrt, és kínáld frissen felvert tejszínnel.

Azért így elég jól néznek ki.
Azért így elég jól néznek ki.Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre

A pohárkrémhez

  • 30 deka mascarpone
  • 3 evőkanál karamellszósz
  • 0.5 bögre darált dió
  • 2 deci felvert tejszínhab
  • 4 evőkanál cukor vagy más édesítő
  • 2 evőkanál diólikőr
  • 1 csapott mokkáskanál

Az epres réteghez

  • 3 evőkanál (diabetikus) eperlekvár
  • 1 bögre (fagyasztott) eper
  • 1 tesákanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az epres réteghez forrald össze a hozzávalókat, és pürésítsd botmixerrel. A diós krémhez csak annyi dolgod van, hogy felvered a tejszínt, majd egymással alaposan összekevered a többi hozzávalót, és végül a kettőt óvatosan összeforgatod. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd tovább, majd rétegezd az epres szósszal. Kekszmorzsával és friss eperrel tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek