Szereted az édesburgonyát? Próbáld ki levesben egy kevés körtével és pirított tökmaggal!

Ha a tökmag nem jönne be, köményes csicseriborsóval is tálalhatod ezt a krémes levest, amit akkor is könnyen összedobsz majd, ha még nincs sok konyhai rutinod.

Ez a szuper fogás akár nehezebb sültek előtt is finom, amik mellett a sütőben a maradék körtéből és fehérrépából készíthetsz különleges köretet egy kis fokhagymás olajjal és rozmaringgal!

Tökből is próbáld ki!
Tökből is próbáld ki!lusia83

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes darab felkockázott édesburgonya
  • 1 darab felkockázott körte
  • 3 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 deci víz
  • 1 teáskanál szarvasgombaolaj (elhagyható)
  • 1 marék pirított tökmag (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel annyi dolgod lesz, hogy az alaplében és vízben megfőzöd az édesburgonyát és a körtét, majd felöntöd a tejszínnel, és botmixerrel pürésíted a levest. Ízesítsd sóval, borssal, és ha van otthon főtt gesztenye, azzal is tálalhatod. Díszítésként egy kis narancshéj és bazsalikom áll neki a legjobban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek