Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

Ha sajtot adsz hozzá, akkor a tökéletes eredményért jó, ha ismered annak jellemzőit is. Ha jól olvad, akkor bátran keverd bele, ha szépen pirul, akkor a tetejére is reszelheted, ha pedig inkább az aromája miatt szeretjük, mint a parmezánt, akkor elég, ha a legvégén szórod rá, mintha csak fűszereznéd.

Sokféle zöldséggel gazdagíthatod.
Sokféle zöldséggel gazdagíthatod.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 7 darab tojás
  • 1 közepes darab póréhagyma
  • 1 tesákanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 6 deka kékpenészes sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a póréhagymakarikákat a forró vaj és olaj keverékére, majd adj neki 5-6 percet. A tojásokat fűszerezd és verd fel egy kissé a tejszínnel, majd add hozzá a felkockázott sajtot is. Egy jénaiban (vagy a serpenyőben), a sütőben süsd készre a zöldség és tojás keverékét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek