Nem kell ennél finomabb leves: fehérrépás fokhagymakrémleves baconnel

Akár a vacsorát is kiváltja ez a tartalmas, fehérrépás fogás, amit ha szereted a tárkonyt, akár azzal is feldobhatsz. Gyorsan elkészül, és nem kerül bele túl sok bacon, így nyugodt szívvel fogyaszthatod.

Ez a sűrű leves minden fokhagymarajongó kedvence lehet, főleg azoké, akik egy kicsit különlegesebb formában is kipróbálnák kedvenc levesüket, ami a fehérrépától sokkal krémesebb és édeskésebb lesz. Ha a bacont kihagynád, hideg, olasz prosciuttocsíkokkal tálald.

A rozmaring és a tárkony is jól illik hozzá.
A rozmaring és a tárkony is jól illik hozzá.KristianSeptimiusKrogh

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 gerezd összevágott fokhagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 deci alaplé
  • 1 nagyobb darab felkarikázott fehérrépa
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 kisebb csésze baconkocka
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a fokhagymát, majd néhány perc után add hozzá a fehérrépát és az alaplevet is. Ha a répa megpuhult, add hozzá a cukrot és pürésítsd botmixerrel. Keverj rajta néhányat, hogy besűrűsödjön, kóstold meg, és ha szükséges, sózd meg egy kicsit. Ezek után süsd meg a baconkockákat, és azokkal a közepén tálald a levest. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek