Ez a sűrű leves minden fokhagymarajongó kedvence lehet, főleg azoké, akik egy kicsit különlegesebb formában is kipróbálnák kedvenc levesüket, ami a fehérrépától sokkal krémesebb és édeskésebb lesz. Ha a bacont kihagynád, hideg, olasz prosciuttocsíkokkal tálald.
Hozzávalók 2 személyre
- 6 gerezd összevágott fokhagyma
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál étolaj
- 5 deci alaplé
- 1 nagyobb darab felkarikázott fehérrépa
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 kisebb csésze baconkocka
- 2 deci tejszín
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Dobd a forró zsiradékok keverékére a fokhagymát, majd néhány perc után add hozzá a fehérrépát és az alaplevet is. Ha a répa megpuhult, add hozzá a cukrot és pürésítsd botmixerrel. Keverj rajta néhányat, hogy besűrűsödjön, kóstold meg, és ha szükséges, sózd meg egy kicsit. Ezek után süsd meg a baconkockákat, és azokkal a közepén tálald a levest.