A sajtos tészta hidegen is finom, főleg ebben a zöld almás-ementális változatban

Akár utazásokra vagy az irodába is magaddal viheted ezt az egészséges tésztasalátát, amit ha tejes kiőrlésű lisztből készült tésztával főzöl, még a vércukrodat sem dobja meg túlságosan.

Az alma mellett a magvaktól és a friss zellerszártól lesz az egész egészséges, az ementálit pedig semmiképpen ne hagyd ki – tökéletes páros lesz az almával!

Hidegen is finom.
Hidegen is finom.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne
  • 1 darab felkockázott Granny Smith alma
  • 1 darab apróra vágott szárzeller
  • 10 deka felkockázott ementáli
  • 3 deci tejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 marék kissé felaprított kesudió és tökmag
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, a tejszínben elkevert lisztet és cukrot, majd sózd ízlés szerint. Kis lángon melegítsd, és ha besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Ezek után már semmi más dolgod nem lesz, csak óvatosan elkeverni benne az összes többi hozzávalót és tálalni. Ha úgy érzed, hiányzik beőle a hús, vékony sonkaszeletekkel dobd fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek