Az alma mellett a magvaktól és a friss zellerszártól lesz az egész egészséges, az ementálit pedig semmiképpen ne hagyd ki – tökéletes páros lesz az almával!
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre durumpenne
- 1 darab felkockázott Granny Smith alma
- 1 darab apróra vágott szárzeller
- 10 deka felkockázott ementáli
- 3 deci tejszín
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 teáskanál cukor
- 1 marék kissé felaprított kesudió és tökmag
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, a tejszínben elkevert lisztet és cukrot, majd sózd ízlés szerint. Kis lángon melegítsd, és ha besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Ezek után már semmi más dolgod nem lesz, csak óvatosan elkeverni benne az összes többi hozzávalót és tálalni. Ha úgy érzed, hiányzik beőle a hús, vékony sonkaszeletekkel dobd fel.