A bacon és snidling mindent feldob, miért lenne a krumplipüré kivétel?

Ha egy sovány hússzelet mellé tartalmasabb köretet készítenél, süss a burgonyapüré mellé néhány szelet bacont, vágd apró kockákra, és keverd el benne. Egy-egy adag friss snidlinggel vagy petrezselyemmel még finomabb lesz a végeredmény, amiből, ha egy kicsit több időd van, nagyon extra hercegnőburgonyát is készíthetsz.

Az a legjobb ebben a fogásban, hogy nem kell bele túl sok a baconből, néhány szelet is klasszul feldobja a pürét. Ha snidling éppen nincs kéznél, apróra vágott újhagymaszálakkal helyettesítheted.

Ez a tálalás azért elég extra.
Ez a tálalás azért elég extra.Alleko

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló burgonya
  • 4 szelet bacon
  • 1 csokor felaprította snidling
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a burgonyát, főzd puhára enyhén sós vízben, majd törd át krumplinyomón. Doldozd el benne a vajat és a tejet, majd fűszerezd sóval és borssal. 

Amíg a krumpli fő, sütőben süsd ropogósra a baconszeleteket, majd kockázd fel apróra, és dolgozd el a burgonyapürében – akár a kisült zsírját is elkeverheted benne. A friss snidlinggel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek