Jöhet egy izgalmas leves? Füstöltsajt-krémleves friss gránátalmával

Mindenféle aszalt gyümölccsel finom lesz ez a sajtleves, amibe ha még több levesbetétet tennél, egy nagy adag paprikás-fokhagymás fűszerkeverékben megforgatott csicseriborsó lesz a tökéletes választás.

Tökéletes egy adag grillezett csirke és saláta elé, de finom egy pulykás-paradicsomos tésztaragu előtt is, ahogy halakhoz is jól illik ez a leves, amit a nehéz és a könnyű főételekkel is párosíthatsz.


 

Bármelyik kedvenc sajtodból finom lesz.
Bármelyik kedvenc sajtodból finom lesz.Rawpixel

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka lereszelt füstölt sajt
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 5 deci alaplé
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 nagy evőkanál krémsajt (tömlős)
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd forróra az alaplevet, majd add hozzá a tejszínt, a barna cukrot, és olvaszd bele a sajtokat. Ha szükséges, ízesítsd sóval és borssal, ha pedig még krémesebbre szeretnéd, egy evőkanál liszttel sűrítsd be. A gránátalma magjaival tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek