Nem feltétlenül lesz ebből a fogásból sem valami nagyon nehéz vacsora: készítsd lassú felszívódású tésztával, vágj belőle langyosan egy kockát, tálald egy nagy adag rukkolával, paradicsommal, locsold meg a salátát balzsamecettel, és máris nyugodtan lehet belőle egy hétköznapi egyszerű vacsora. Kiválóan alkalmas a hűtőben magányosan árválkodó sajtcsücskök újrahasznosítására.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre pennetészta
- 3 deci tejszín
- 10 deka baconkocka
- 10 deka lereszelt trappista sajt
- 7 deka lereszelt füstölt sajt
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le, és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, a tejszínben elkevert lisztet, és sózd a keveréket. Kis lángon sűrítsd be kissé, majd add hozzá a reszelt trappistát. Süsd meg kissé a baconkockákat, azokat is add a tésztához, majd egy kivajazott jénaiban a füstöt sajttal a tetején süsd pirosra.