Egyszerű klasszikus: sajtos tészta baconnel összesütve

Ha szeretnéd, hogy ez a fogás egy kicsit egészségesebb legyen, grillezett cukkinit és póréhagymát meg párolt fehérrépát adj hozzá, de akár vajjal puhult sütőtökkockák is nagyon jól állnak neki. Ha pedig egy gyors és egyszerű ételt szeretnél, süss össze minél többféle sajtot a tésztával és a baconkockákkal.

Nem feltétlenül lesz ebből a fogásból sem valami nagyon nehéz vacsora: készítsd lassú felszívódású tésztával, vágj belőle langyosan egy kockát, tálald egy nagy adag rukkolával, paradicsommal, locsold meg a salátát balzsamecettel, és máris nyugodtan lehet belőle egy hétköznapi egyszerű vacsora. Kiválóan alkalmas a hűtőben magányosan árválkodó sajtcsücskök újrahasznosítására.

Két adag lesz belőle.
Két adag lesz belőle.Gargolas

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre pennetészta
  • 3 deci tejszín
  • 10 deka baconkocka
  • 10 deka lereszelt trappista sajt
  • 7 deka lereszelt füstölt sajt
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd szűrd le, és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a vajat, a tejszínben elkevert lisztet, és sózd a keveréket. Kis lángon sűrítsd be kissé, majd add hozzá a reszelt trappistát. Süsd meg kissé a baconkockákat, azokat is add a tésztához, majd egy kivajazott jénaiban a füstöt sajttal a tetején süsd pirosra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek