Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

A pestóval, sajttal és paradicsommal az egész egy jó kis olaszos hangulatú fogás lesz, amit akár csípősen is készíthetsz. Ha megvagy vele, szórd meg a tetején az olvadt sajtot egy adag friss snidlinggel!

Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.
Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.Lena Gadanski

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet cukkini
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesto
  • 2 darab paradicsom meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 15 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
  • 2 evőkanál friss parmezán
  • 1 marék felkockázott szárított paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be és sózd meg egy kissé a cukkiniszeleteket, majd grillezd őket 1-2 percen át.

Ezek után kend meg a pestóval, tedd rá a paradicsomokat és végül a sajtot. Ahogy a sütőben a sajt elolvadt, már el is készült. Olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a tetején tálalva a legfinomabb. Ha hiányolod a húst belőle, vékonyra szeletelt, olasz sonkaszeletekkel pakold meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek