Edd forrón a tojáskrémet, füstölt sajttal és rozskenyérrel!

Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.

Ha több készül belőle a kelleténél, akkor sem történik tragédia: a maradékot sonkával, spenótos palacsintába, vagy akár paradicsomokba, vagy tortillalapokba töltve is elfogyaszthatjátok. Fekete olívával, sonkaszeletekkel tökéletes reggeli szendvics készülhet belőle. 

Mehet rá a sajt.
Mehet rá a sajt.voloshin311

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 csésze lereszelt füstölt sajt
  • 4 darab főtt tojás
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 0.5 csokor apróra vágott snidling
  • ízlés szerint só, őrölt kömény és frissen őrölt bors
  • 1 kis kanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 csipet (füstölt) pirospaprika (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Szinte semmi dolgod nem lesz vele, csak dolgozd el a kenyéren és a sajton kívül az összes hozzávalót egymással, majd kanalazd a kenyerek tetejére. Pirítsd rá a sütőben a sajtot, és ha van otthon, egy kevés füstölt paprikával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek