Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

Ha bevállalós vagy, ezt a szendvicset neked találták ki, ha pedig úgy érzed, hiányzik belőle a hús, a sajt alá óvatosan bekerülhet egy-egy szelet fokhagymás vagy paprikás pulykasonka is. 

Egy kevés méz is mehet a tetejére.
Egy kevés méz is mehet a tetejére.Koval Nadiya

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szelet kenyér
  • 2 nagyobb szelet camembert sajt
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 nagyobb darab felszeletelt friss eper
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az eperlekvárt egy kevés sóval és borssal, és kend meg vele a kenyérszeleteket. Tedd rá a camembertszeleteket, majd hagyd a forró sütőben néhány percen át. Amíg a sajt megolvad, keverd el az eperszeleteket egy kanál jó minőségű balzsamecettel, majd ha elkészült, tedd rá a rukkolát és a gyümölcsöket is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek