Ha valami izgalmasat ennél, készíts szendvicset erdei gombákkal és egy kis szilvalekvárral!

Sem a gomba, sem a szilvalekvár nem hagyományos összetevője a melegszendvicseknek, pedig ha ezt a változatot kipróbálod, esélyes, hogy rászoksz majd. Gyors, tartalmas és nem mindennapi vega fogás készül.

Az édes és savanykás, cukor nélkül készült szilvalekvár tökéletes a sós vajban, néhány kocka baconnel elkészített gombákkal. Már csak egy kis olvadt sajt kell a tetejére és egy-egy adag vastag szelet, ropogós kenyér.

Csiperkével is készítheted.
Csiperkével is készítheted.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb kenyészelet
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál baconkocka
  • ízlés szerint só, bors és majoránna
  • 4 szelet mozzarella sajt
  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a baconkockákat, és úgy 2-3 perc után mehet hozzá a felaprított gomba is. Fűszerezd sóval, borssal, majorannával, és hagyd 10 percig puhulni. 

Közben a kenyeret kend meg a szilvalekvárral, helyezd rá a sajtszeleteket, és tedd a sütőbe. Amikor a sajt megolvadt, vedd ki és kanalazd rá a frissen elkészült szalonnás gombaragut. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek