Az édes és savanykás, cukor nélkül készült szilvalekvár tökéletes a sós vajban, néhány kocka baconnel elkészített gombákkal. Már csak egy kis olvadt sajt kell a tetejére és egy-egy adag vastag szelet, ropogós kenyér.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb kenyészelet
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál baconkocka
- ízlés szerint só, bors és majoránna
- 4 szelet mozzarella sajt
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a baconkockákat, és úgy 2-3 perc után mehet hozzá a felaprított gomba is. Fűszerezd sóval, borssal, majorannával, és hagyd 10 percig puhulni.
Közben a kenyeret kend meg a szilvalekvárral, helyezd rá a sajtszeleteket, és tedd a sütőbe. Amikor a sajt megolvadt, vedd ki és kanalazd rá a frissen elkészült szalonnás gombaragut.