„A jól ismert nuggetsformák kialakításához a csirkemellett ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, így még ízletesebb lesz minden falatka” – írja honlapján a népszerű gyorsétterem, amely fűszeres tempurában süti ki a négyféle alakúra formázott falatokat.
Hozzávalók
- 50 deka csirkefelsőcomb-filé
- 2 teáskanál só
- 0.5 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál zellerpor (fokhagymával is helyettesítheted)
- 1 tojás tojás
- 6 deka étkezési keményítő
- 9 deka liszt
- 1 deci hideg víz
- 1 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
Törd pépesre aprítógéppel a csirkemellet, keverd hozzá a sót, a borsot és a zellerport, majd formázd és tedd a fagyasztóba, amíg a panír elkészül. Ahhoz dolgozd el a vizet a liszttel, a keményítővel, és add hozzá a cukrot és egy kevés sót. Dolgozd el sűrű masszává, majd ebben megmártva süsd ki a csirkefalatokat bő, forró olajban, néhány perc alatt.