Készíts otthon csirkenuggetset, így biztosan tudni fogod, mi került bele!

A csirkefalatkák nagyon finom, bár sokak szerint kissé misztikus alapanyag-elnyelők, mint mondjuk a virsli, a párizsi vagy a hortobágyi palacsinta. De nem ezek a házi változatok, amiket sokkal könnyebben összedobsz majd, mint gondolnád!

„A jól ismert nuggetsformák kialakításához a csirkemellett ledaráljuk. A ledarált húst sóval, borssal és zellerrel fűszerezzük, így még ízletesebb lesz minden falatka” – írja honlapján a népszerű gyorsétterem, amely fűszeres tempurában süti ki a négyféle alakúra formázott falatokat. 

 

Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.
Egy adag házi, fokhagymás majonézzel tálald.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 50 deka csirkefelsőcomb-filé
  • 2 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál zellerpor (fokhagymával is helyettesítheted)
  • 1 tojás tojás
  • 6 deka étkezési keményítő
  • 9 deka liszt
  • 1 deci hideg víz
  • 1 mokkáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Törd pépesre aprítógéppel a csirkemellet, keverd hozzá a sót, a borsot és a zellerport, majd formázd és tedd a fagyasztóba, amíg a panír elkészül. Ahhoz dolgozd el a vizet a liszttel, a keményítővel, és add hozzá a cukrot és egy kevés sót. Dolgozd el sűrű masszává, majd ebben megmártva süsd ki a csirkefalatokat bő, forró olajban, néhány perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek