Ha lenne versenye a legkönyebben morzsálódó süteményeknek, akkor a rosszul sikerült pogácsák mögött a reszelt túrósé lenne a második díj, ám ha lenne a kedvenc retró sütijeinknek bajnoksága, abban akár első is lehetne.
Hozzávalók
A tésztához
- 40 deka liszt
- 15 deka cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 mokkáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 20 deka vaj
- 1 darab tojássárgája
- 3 evőkanál kakaópor
A töltelékhez
- 75 deka túró
- 20 deka cukor
- 3 darab tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 mokkáskanál só
- 0.5 darab citrom leve és héja (elhagyható)
- 4 darab tojásfehérje
Elkészítés:
Jól keverd el a tészta száraz hozzávalóit, majd mehet hozzá a vaj és a tojás is, és ha ezzel megvagy, oszd két részre, és befóliázva tedd dermedni a fagyasztóba a tésztát.
Közben állítsd össze a túrós réteget: verd fel a tojások fehérjét, és egy külön tálban dolgozz el minden egyéb összetevőt egymással, ha a fehérjéből kemény hab lett, forgasd át a túróval.
A megdermedt tészta egyik felét reszeld egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljába. Ezek után mehet rá a túrós réteg, amire végül a tészta másik felét reszeld. 170-180 fokon 30-35 perc alatt készül el, és hidegen szeletelhető a legkönnyebben.