A csokitorta egy adag céklától sokkal különlegesebb, jobb felszívódású édesség lesz, amit egy kevés céklalével összeolvasztott fehércsoki-ganache és egy adag darált pisztácia tehet még tökéletesebbé. Ha nem olvasztanál, akkor színezz egy adag natúr sajtrémet rózsaszínre a cékla levével, édesítsd, adj neki egy kis citromlevet, és azzal tálald ezt a sütit.
Hozzávalók
- 20 deka finomliszt
- 15 deka cukor vagy xilit
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 zacskó sütőpor
- 5 deka kakaópor
- 3 darab tojás
- 25 deka cékla
- 10 deka puha vaj
Elkészítés:
Főzd puhára a céklát, majd törd össze egy aprítógépben. Keverd el a süti száraz összetevőit, majd a tojást a cukorral és a puha vajjal, és végül dolgozz el alaposan minden hozzávalót. Kis tortaformában, 170 fokon süsd készre, vastagságtól függően úgy háromnegyed óra alatt.
Ezzel el is készült az alap bármilyen csokis vagy egy annál még izgalmasabb tortához. A legjobb, ha két lapot készítesz, és megtöltod az egészet egy nagy adag citromos, céklás és mézes sajtrémmel vagy mascarponekrémmel. Ha a natúr sajtrémhez olvasztott fehér csokit és matchaport adsz, még különlegesebb lesz a sütid.