Próbáltad már a csokitortát egy adag céklával?

Már megint valami zöldséges süti – mondhatnák azok, akiket nem érdekelnek az egészséges, mégis finom édességalternatívák. IGEEN! – mondjuk erre mi, akiket igen.

A csokitorta egy adag céklától sokkal különlegesebb, jobb felszívódású édesség lesz, amit egy kevés céklalével összeolvasztott fehércsoki-ganache és egy adag darált pisztácia tehet még tökéletesebbé. Ha nem olvasztanál, akkor színezz egy adag natúr sajtrémet rózsaszínre a cékla levével, édesítsd, adj neki egy kis citromlevet, és azzal tálald ezt a sütit.

Egyszerű csokis ganache is tökéletes mellé.
Egyszerű csokis ganache is tökéletes mellé.Fotó: EccentricCanvas

Hozzávalók:

  • 20 deka finomliszt
  • 15 deka cukor vagy xilit
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 5 deka kakaópor
  • 3 darab tojás
  • 25 deka cékla
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a céklát, majd törd össze egy aprítógépben. Keverd el a süti száraz összetevőit, majd a tojást a cukorral és a puha vajjal, és végül dolgozz el alaposan minden hozzávalót. Kis tortaformában, 170 fokon süsd készre, vastagságtól függően úgy háromnegyed óra alatt.

Ezzel el is készült az alap bármilyen csokis vagy egy annál még izgalmasabb tortához. A legjobb, ha két lapot készítesz, és megtöltod az egészet egy nagy adag citromos, céklás és mézes sajtrémmel vagy mascarponekrémmel. Ha a natúr sajtrémhez olvasztott fehér csokit és matchaport adsz, még különlegesebb lesz a sütid. 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Bűnözz okosan: vaníliás almás pite zabliszttel és zabkorpával

A zabkorpa az egyik féle rostot adja hozzá, az alma a másikat, nincs itt szó semmiféle bűnözésről.

január20., 12:00

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.