Próbáltad már a csokitortát egy adag céklával?

Már megint valami zöldséges süti – mondhatnák azok, akiket nem érdekelnek az egészséges, mégis finom édességalternatívák. IGEEN! – mondjuk erre mi, akiket igen.

A csokitorta egy adag céklától sokkal különlegesebb, jobb felszívódású édesség lesz, amit egy kevés céklalével összeolvasztott fehércsoki-ganache és egy adag darált pisztácia tehet még tökéletesebbé. Ha nem olvasztanál, akkor színezz egy adag natúr sajtrémet rózsaszínre a cékla levével, édesítsd, adj neki egy kis citromlevet, és azzal tálald ezt a sütit.

Egyszerű csokis ganache is tökéletes mellé.
Egyszerű csokis ganache is tökéletes mellé.EccentricCanvas

Hozzávalók:

  • 20 deka finomliszt
  • 15 deka cukor vagy xilit
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 5 deka kakaópor
  • 3 darab tojás
  • 25 deka cékla
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a céklát, majd törd össze egy aprítógépben. Keverd el a süti száraz összetevőit, majd a tojást a cukorral és a puha vajjal, és végül dolgozz el alaposan minden hozzávalót. Kis tortaformában, 170 fokon süsd készre, vastagságtól függően úgy háromnegyed óra alatt.

Ezzel el is készült az alap bármilyen csokis vagy egy annál még izgalmasabb tortához. A legjobb, ha két lapot készítesz, és megtöltod az egészet egy nagy adag citromos, céklás és mézes sajtrémmel vagy mascarponekrémmel. Ha a natúr sajtrémhez olvasztott fehér csokit és matchaport adsz, még különlegesebb lesz a sütid. 

kapcsolódó A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Mai kedvencünk: sajtos-tejfölös forró mártogatós sült fokhagymával

Pirítóscsíkok, tortillachips, sült krumpli és párolt zöldségek, de akár még friss hideg zellerszár is mártogatható ebbe a remek dipbe. Ha pedig még ez sem lenne elég, kanalazd házi lángos vagy lapcsánka tetejére, azokkal is isteni.

október28., 09:24

Mustra