Ezt a verziót tejfölös, juhtúrós és paradicsomos alappal is készítheted – előbbinél egy kis kapor vagy fokhagyma is felhasználható a fehér szósz ízesítésére. Akármit is választasz, a legfontosabb, hogy azt tartsd szem előtt, hogy a kedvenceid kerüljenek a feltétek közé. Nálunk tejfölös-fokhagymás alappal, füstölt sajttal, articsókával és egy adag hallal készült.
Hozzávalók 1 személyre
- 1 darab teljes kiőrlésű tortillalap
- 1 evőkanál natúr sajtrém
- 1 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 1 gerezd összetört fokhagyma
- 3 evőkanál feldarabolt articsókakonzerv
- 3 kisebb darab összetört szardínia
- 1 csésze lereszelt füstölt alpesi sajt
Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű: keverd el a sajtkrémet a tejföllel, sóval és fokhagymával, és aprítsd fel a többi hozzávalót. A tortillalapokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pakold rá a sajtkrémet, arra a sajtot, majd a többi hozzávalót, mintha hagyományos pizzát csinálnál. 10-12 perc alatt süsd készre 180 fokon.
A készítés közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok feltéted, mert akkor elázik a tortilla, és nem ropogósra sül.