Szereted a vékony tésztás pizzát? Próbáld ki tortillalapokon articsókával és szardíniával!

A pizza bármelyik formájában jöhet: a hagyományos mellett tojásos alappal, karfioltésztával, de még ezeken a vékony tortillalapokon is szívesen esszük. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon hívhatjuk-e még pizzának ezeket a könnyű tésztás alternatívákat, de miért tennénk, ha helyette neki is láthatunk készíteni egy adagot.

Ezt a verziót tejfölös, juhtúrós és paradicsomos alappal is készítheted – előbbinél egy kis kapor vagy fokhagyma is felhasználható a fehér szósz ízesítésére. Akármit is választasz, a legfontosabb, hogy azt tartsd szem előtt, hogy a kedvenceid kerüljenek a feltétek közé. Nálunk tejfölös-fokhagymás alappal, füstölt sajttal, articsókával és egy adag hallal készült. 

A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.
A titka, hogy ne kerüljön rá túl sok feltét.a-lesa

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 evőkanál natúr sajtrém
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd összetört fokhagyma
  • 3 evőkanál feldarabolt articsókakonzerv
  • 3 kisebb darab összetört szardínia
  • 1 csésze lereszelt füstölt alpesi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: keverd el a sajtkrémet a tejföllel, sóval és fokhagymával, és aprítsd fel a többi hozzávalót. A tortillalapokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd pakold rá a sajtkrémet, arra a sajtot, majd a többi hozzávalót, mintha hagyományos pizzát csinálnál. 10-12 perc alatt süsd készre 180 fokon. 

A készítés közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok feltéted, mert akkor elázik a tortilla, és nem ropogósra sül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek