Csak csinálsz egy húsos ragut és egy zöldségpürét, és összesütöd őket – ennyi az egész. Az egészséges életmód hívői sajt nélkül készítsék, bikiniszezonban nem gondolkodók egy nagy adag sajtot reszelve a két réteg közé. Borsóval, a hússal párolt gyökérzöldségekkel teheted még érdekesebbé, na és persze egy kis adag vörösborral a raguban.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka darált marhahús
- 1.5 deci vörösbor
- 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
- 3 gerezd összetört fokhagyma
- 2 szál apróra összevágott fehérrépa
- 3 evőkanál növényi olaj
- só, bors és majoránna ízlés szerint
- 1 bögre összevágott barna csiperke
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 deci tejszín
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 bögre lereszelt maasdamer sajt (másik fajtával is helyettesítheted)
- 1 darab apróra vágott szárzeller
Elkészítés:
Tedd fel a rózsáira szedett karfiolt főni sós vízben.
Dobd a forró olajba a vöröshagymát, és ha már üveges, mehet hozzá a hús és a fokhagyma is.
Amikor a hús kifehéredett, öntsd fel az egészet a vörösborral, adj egy evőkanál vajat hozzá, majd a zöldségeket és a gombát is. Sózd, borsozd, és kis lángon, fedő alatt puhítsd a keveréket. (Ha úgy érzed, hogy szükséges, mehet alá egy kevés víz vagy alaplé is.)
Ha a karfiol megpuhult, törd össze és keverd el a szerecsendióval, vajjal és a tejszínnel – ha szükséges, sózd is meg egy kicsit.
Ha a zöldségek is puhák, mehet egy jénai aljába a húsos ragu, arra a sajt, majd a karfiol. Süsd addig, amíg a teteje kissé megpirul, majd langyosan tálald.