Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

Csak csinálsz egy húsos ragut és egy zöldségpürét, és összesütöd őket – ennyi az egész. Az egészséges életmód hívői sajt nélkül készítsék, bikiniszezonban nem gondolkodók egy nagy adag sajtot reszelve a két réteg közé. Borsóval, a hússal párolt gyökérzöldségekkel teheted még érdekesebbé, na és persze egy kis adag vörösborral a raguban.

Nem kell ennél jobb flamó.
Nem kell ennél jobb flamó.Cultura RF/Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka darált marhahús
  • 1.5 deci vörösbor
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 2 szál apróra összevágott fehérrépa
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • só, bors és majoránna ízlés szerint
  • 1 bögre összevágott barna csiperke
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 deci tejszín
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 bögre lereszelt maasdamer sajt (másik fajtával is helyettesítheted)
  • 1 darab apróra vágott szárzeller
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a rózsáira szedett karfiolt főni sós vízben. 

Dobd a forró olajba a vöröshagymát, és ha már üveges, mehet hozzá a hús és a fokhagyma is.

Amikor a hús kifehéredett, öntsd fel az egészet a vörösborral, adj egy evőkanál vajat hozzá, majd a zöldségeket és a gombát is. Sózd, borsozd, és kis lángon, fedő alatt puhítsd a keveréket. (Ha úgy érzed, hogy szükséges, mehet alá egy kevés víz vagy alaplé is.)

Ha a karfiol megpuhult, törd össze és keverd el a szerecsendióval, vajjal és a tejszínnel – ha szükséges, sózd is meg egy kicsit. 

Ha a zöldségek is puhák, mehet egy jénai aljába a húsos ragu, arra a sajt, majd a karfiol. Süsd addig, amíg a teteje kissé megpirul, majd langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek