Datolyás banánkenyér tejfölösen – egy kis dióval és fahéjjal dobd fel!

Egy jó szelet banánkenyér dzsemmel és mogyoróval helyett sós vajjal és egy kis dióval is remek fogás lehet. Készíts mellé egy angol Earl Grey teát tejjel, és teljes lesz az angolszász gasztrozűrzavar a konyhában. A csokidarabokat nálunk felaprított datolya helyettesíti ebben a receptben.

A banánkenyér tökéletes megoldás a túlérett banánok okos eltüntetésére – ebben a változatban ráadásul még egy kicsit egészségesebb is, mint a hagyományos, vajas, sokszor csokidarabos verzió. Ha még a datolya sem lenne elég, diódarabokkal és egy teáskanál fahéjjal dobhatod fel ezt a sütit!

Egy kis dió is elfér benne.
Egy kis dió is elfér benne.jeangill

Hozzávalók

  • 1 fél pohár tejföl
  • 3 kisebb darab érett banán
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál puha kókuszolaj
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 0.5 csésze datolya kimagozva, felkockázva
  • 0.5 bögre cukor vagy xilit
  • 3 evőkanál búzaliszt
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással aprítógépben a hozzávalókat, a datolya kivételével, majd add azt is a keverékhez, és egy kanállal keverd el benne. Ezek után adj hozzá annyi zabkorpát, hogy egy kissé folyékony, kevert tésztát kapj. (Néhány evőkanálnyi kell majd bele, attól függően, mennyire volt puha és érett a banán, és mennyire lett folyékony a keverék.) Süsd 170 fokon legalább háromnegyed órán át, ellenőrízd tűpróbával, majd ha elkészült, hidegen szeleteld.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek