A banánkenyér tökéletes megoldás a túlérett banánok okos eltüntetésére – ebben a változatban ráadásul még egy kicsit egészségesebb is, mint a hagyományos, vajas, sokszor csokidarabos verzió. Ha még a datolya sem lenne elég, diódarabokkal és egy teáskanál fahéjjal dobhatod fel ezt a sütit!
Hozzávalók
- 1 fél pohár tejföl
- 3 kisebb darab érett banán
- 1 zacskó sütőpor
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál puha kókuszolaj
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál zabkorpa
- 0.5 csésze datolya kimagozva, felkockázva
- 0.5 bögre cukor vagy xilit
- 3 evőkanál búzaliszt
Elkészítés:
Dolgozd el egymással aprítógépben a hozzávalókat, a datolya kivételével, majd add azt is a keverékhez, és egy kanállal keverd el benne. Ezek után adj hozzá annyi zabkorpát, hogy egy kissé folyékony, kevert tésztát kapj. (Néhány evőkanálnyi kell majd bele, attól függően, mennyire volt puha és érett a banán, és mennyire lett folyékony a keverék.) Süsd 170 fokon legalább háromnegyed órán át, ellenőrízd tűpróbával, majd ha elkészült, hidegen szeleteld.