A kókuszról úgy tartják: támogatja az immunrendszert, a gyümölcs húsa vírus- és baktériumölő hatású, és állítólag segít elpusztítani a parazitákat is. Húsa nemcsak finom, de nagyon tápláló is: bőven akad benne rost, kalcium, kálium és magnézium is, és még a csontritkulás kialakulásának esélyét is csökkenti rendszeres fogyasztása.
Hozzávalók 2 személyre
- 10 deka sűrű kókusztejkonzerv
- 2 evőkanál méz vagy agávészirup
- 1 egész felkockázott ananász
- 2 marék mandulaszelet
- 0.5 mokkáskanál só
- néhány csepp citromlé
- 2 marék kókuszcsips/kókuszpehely vagy kókuszhús
- 2 közepes darab megpucolt és felkockázott alma
Elkészítés:
Keverd el a kókusztejet a citrommal, agávéval és a sóval, majd ebben a forgasd meg az ananászt, almát, mandulát és a kókuszfalatokat. Klassz tartalmas saláta, ami után egy jó darabig nem leszel éhes. Ha sajtrajongó vagy, egy kevés friss mozzarellával dohatod fel.