Ennek a klassz, olasz tésztának is van háziorvosbarát változata. Ez a verzió pont olyan finom, mint az eredeti – és ha a tészta harmadát egy adag friss cukkinitésztával helyettesíted, még egészségesebb lehet ez az egyszerű fogás. Csak annyi a dolgod, hogy leforrázz sós vízzel és benne hagyj egy percig egy adag cukkinispirállal csíkokra vágott cukkinit, majd ezt keverd el az úgy kétharmad adag frissen kifőtt durumtésztával.
Mi vajból csak egy teáskanálnyit használtunk, a tejszínen is vékonyítottuk egy keveset egy adag madulatejjel, de két gerezd fokhagyma azért került a tejszínes szószba.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab lereszelt fokhagymagerezd
- 1 deci tejszín
- 1 teáskanál vaj
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 marék reszelt parmezán
- 1 deci növényi tej
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, add hozzá a fokhagymát, majd néhány perc után a tejet és a tejszínt is. Azokkal együtt mehet bele annyi sajt, hogy az egész klassz szósszá olvadjon benne, majd öntsd az egészet a tésztára. Csirkés változatban csirkemellcsíkokkal, minden mindegy verizóban füstölt sajttal és koktélparadicsommal dobd fel.