Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat, tejszínt és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iááj – mondaná erre a vérképünk.

Ennek a klassz, olasz tésztának is van háziorvosbarát változata. Ez a verzió pont olyan finom, mint az eredeti – és ha a tészta harmadát egy adag friss cukkinitésztával helyettesíted, még egészségesebb lehet ez az egyszerű fogás. Csak annyi a dolgod, hogy leforrázz sós vízzel és benne hagyj egy percig egy adag cukkinispirállal csíkokra vágott cukkinit, majd ezt keverd el az úgy kétharmad adag frissen kifőtt durumtésztával. 

Mi vajból csak egy teáskanálnyit használtunk, a tejszínen is vékonyítottuk egy keveset egy adag madulatejjel, de két gerezd fokhagyma azért került a tejszínes szószba.

Csirkével is feldobhatod az alapszószt.
Csirkével is feldobhatod az alapszószt.cometary

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 1 deci növényi tej
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, add hozzá a fokhagymát, majd néhány perc után a tejet és a tejszínt is. Azokkal együtt mehet bele annyi sajt, hogy az egész klassz szósszá olvadjon benne, majd öntsd az egészet a tésztára. Csirkés változatban csirkemellcsíkokkal, minden mindegy verizóban füstölt sajttal és koktélparadicsommal dobd fel.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek