Szendvics új szinteken – gyors marokkói pita falafellel és fűszeres hummusszal

Szuper ez a pita, mert jó kis laktató gyorskajahangulata van, miközben egy egészséges, vega fogás, amit tetszés szerint sokféle zöldséggel és zöldfűszerrel gazdagíthatsz. Nálunk paradicsom, petrezselyem és egy kis fűszeres joghurt is került bele.

Ha ehhez a fogáshoz a hummuszt is magad készítenéd, 15 deka csicseriborsót áztass be egy éjszakára, majd másnap 1-2 óra alatt főzd puhára. Tedd egy aprítógépbe, adj hozzá ízlés szerint citromlevet, sót, tahinit, római köményt, és turmixold össze. Ha nem elég krémes, egy kevés vízzel hígíthatod, utána akár füstölt paprikával, szárított paradicsommal és aromás gombákkal is ízesítheted. 

A hagyományos falafel formánál talán szerencsésebb, ha pitába töltöd.
A hagyományos falafel formánál talán szerencsésebb, ha pitába töltöd.tbralnina

Hozzávalók 2 személyre

A pitához

  • 4 evőkanál hummusz
  • 4 evőkanál joghurt
  • 2 nagyobb darab pita
  • 1 darab csíkokra vágott kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb darab összevágott paradicsom
  • 1 marék salátalevél
  • 1 darab apróra vágott zöldhagyma

A falafelhez

  • 25 deka csicseriborsó
  • 3 darab fokhagyma
  • 1 késhegynyi koriander, fűszerpaprika, szegfűszeg, csili, fekete bors, majoránna,
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben áztasd be minimum 12-24 órára egy nagy tálban, majd főzd puhára. Daráld finomra aprítógépben, majd ha ezzel megvagy, dolgozd el a többi hozzávalóval. Formázd tetszőleges alakúra, és süsd ki őket bő, forró olajban úgy 2-3 perc alatt. 

Ezzel már túl is vagy a nehezén, innen már csak annyit a dogod, hogy kis zsebeket vágj a pitának, és megtöltsd a hozzávalókkal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek