Ha ehhez a fogáshoz a hummuszt is magad készítenéd, 15 deka csicseriborsót áztass be egy éjszakára, majd másnap 1-2 óra alatt főzd puhára. Tedd egy aprítógépbe, adj hozzá ízlés szerint citromlevet, sót, tahinit, római köményt, és turmixold össze. Ha nem elég krémes, egy kevés vízzel hígíthatod, utána akár füstölt paprikával, szárított paradicsommal és aromás gombákkal is ízesítheted.
Hozzávalók 2 személyre
A pitához
- 4 evőkanál hummusz
- 4 evőkanál joghurt
- 2 nagyobb darab pita
- 1 darab csíkokra vágott kaliforniai paprika
- 1 nagyobb darab összevágott paradicsom
- 1 marék salátalevél
- 1 darab apróra vágott zöldhagyma
A falafelhez
- 25 deka csicseriborsó
- 3 darab fokhagyma
- 1 késhegynyi koriander, fűszerpaprika, szegfűszeg, csili, fekete bors, majoránna,
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 fej vöröshagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben áztasd be minimum 12-24 órára egy nagy tálban, majd főzd puhára. Daráld finomra aprítógépben, majd ha ezzel megvagy, dolgozd el a többi hozzávalóval. Formázd tetszőleges alakúra, és süsd ki őket bő, forró olajban úgy 2-3 perc alatt.
Ezzel már túl is vagy a nehezén, innen már csak annyit a dogod, hogy kis zsebeket vágj a pitának, és megtöltsd a hozzávalókkal.