Idézd meg a nyarat egy tányér grillezett csirkekebabbal!

Már csak egy adag friss petrezselyemmel és citrommal elkevert fűszeres kuszkusz kell ahhoz, hogy egy klassz, arab hangulatú, mégis nagyon könnyű fogást tálalj ebédre vagy vacsorára. E heti nyáridéző fogásunk egy percek alatt összedobható csirkekebab.

A nyársakra felhúzott húsfélék és zöldségek szinte minden ország konyhájában megtalálhatók. A kebab arab eredetű, jellegzetes balkáni, török húsétel, ami főleg darált birka- vagy bárányhúsból készül, és erősen fűszerezett. Jellemzően a török adana kebab nevű étel az, amit a világon kebab alatt értenek, ám mostanában az Iskender-kebab alapján készülő „döner kebab”-ot is ezen a néven emlegetjük, sőt, akár a krími tatár eredtű saslikot, vagy magyar testvérét, a rablóhúst is is hívhatánk kebabnak. Vagy a kebabot rablóhúsnak. 

Ennek egyik változata készült el most nálunk, ami egy klassz tavaszi napon a szabadban, borús téli estéken pedig egy egyszerű elektromos grillen, a konyhában is elkészülhet.

Akár ananásszal is színesítheted a nyársakat.
Akár ananásszal is színesítheted a nyársakat.Brian Macdonald

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecombfilé
  • ízlés szerint gyömbér, kardamom, római kömény, só és bors
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
  • 2 darab lila hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb csésze szójaszósz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 0.5 darab citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Aprítsd fel a zöldségeket és a húst, és szúrd fel nyársakra. A szójaszószt sűrítsd be egy serpenyőben úgy, hogy összefőzöd a cukorral, citrommal és a fűszerekkel. Néhány perc után adj hozzá 2 evőkanál olajat, és ezzel kend be a zöldséges nyársakat, majd néhány perc alatt kontaktrillben, a szabadban vagy egy kis olajon süsd készre a falatokat. Ananászos-sáfrányos barna rizzsel vagy friss zöldségekből készült salátával tálald!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek