Cézársaláta egyszerűen – egy kevés grépfrúttal, csípősen is próbáld ki!

A cézársaláta a legszimplább változatában is klassz fogás, ami amellett, hogy könnyű, és nem nehezít el egész délutánra, még finom is, leginkább a jó kis parmezános öntet miatt. Nálunk ez az adag egy kis csilis mézzel megkent, hámozott grépfrúttal és csirkehússal készült.

A gyümölcs teljes meghámozásához vágj neki két kis talpat, állítsd az egyikre, majd vágd le róla a héjat a fehér réteggel együtt. Ezután vagy vágd ki a gerezdeket az elválasztó hártyák közül, vagy kézzel bontogasd ki őket a hártyából. 

Csilis grépfrúttal is próbáld ki!
Csilis grépfrúttal is próbáld ki!Plateresca

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 1 darab felkockázott grépfrút
  • 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fej római saláta
  • 4 szelet bagett
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet csirkemell
  • 2 marék koktélparadicsom

Az öntethet

  • 1 darab egy percen át főzött tojás
  • 3 evőkanál (fokhagymás) olívaolaj
  • 2 evőkanál szardellapaszta
  • 1 darab citrom leve
  • 3 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Ízesítsd a grépfrútfalatokat a mézzel és a csilivel, majd tedd félre. Hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és abban forgasd meg a felkockázott kenyérszeleteket. (Ha úgy jobban tetszik, egyszerű pirítóst is használhatsz hozzá.)

A húst egy kis sóval és borssal grillezd meg néhány perc alatt, majd vágd csíkokra. Aprítsd fel a zöldségeket, majd dolgozd el egymással az öntet hozzávalóit, és forgasd meg benne a paradicsomot és a salátát. Tedd tányérra, majd mehet rá a hús, mellé a grépfrút és végül a krutonok. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek