Pofonegyszerű joghurtos-áfonyás muffinok mandulaliszttel – egy kis sós vajjal és mézzel is próbáld ki!

Pillanatok alatt összedobható, fél óra alatt megsül, ráadásul jó ideig eláll és könnyen szállítható ez klassz muffin, amivel az áfonyáknak köszönhetően egy kevés hasznos vitamin is a szervezetedbe jut. Ezzel az egyszerű, bögrés recepttel elronthatatlan.

Nálunk zabpehely- és mandulaliszttel készült – ezeknek köszönhetően egy kicsit egészségesebb a hagyományos változatnál. Az áfonya évek óta a legmagasabb ORAC-értéket begyűjtő élelmiszerek között szerepel, olyan antioxidáns-rekorderek között, mint a bab, a szeder, a szilva, az alma vagy a pekándió. Ez a lista az élelmiszerek káros szabad gyököket hatástalanító képességet hasonlítja össze, úgyhogy nincs mese, igyekeznünk kell minél többet enni ebből a gyümölcsből.

Éppen egy muffinsütőnyi tészta, vagyis 12 darab lesz belőle. 
 

Citromhéj és vanília is kerülhet a tésztába.
Citromhéj és vanília is kerülhet a tésztába.5second

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 0.5 bögre cukor (vagy édesítő) (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csésze áfonya
  • 2 nagy teáskanál puha vaj
  • 0.5 bögre mandulaliszt (búzaliszttel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egy nagyobb keverőtálban a száraz összetevőket, majd mehet a keverékhez a tojás, a vaj megolvasztva és a joghurt. Dolgozd el jó alaposan, és csak ezek után add hozzá az áfonyákat. 

Adj neki 20-25 percet az előmelegített, 180 fokos sütőben, és már el is készültél.

Szuper kis muffinalaprecept, amit akár olajos magvakkal, gyümölcsökkel, egzotikus fűszerekkel és aszalványokkal is kipróbálhatsz.  

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek