Nálunk zabpehely- és mandulaliszttel készült – ezeknek köszönhetően egy kicsit egészségesebb a hagyományos változatnál. Az áfonya évek óta a legmagasabb ORAC-értéket begyűjtő élelmiszerek között szerepel, olyan antioxidáns-rekorderek között, mint a bab, a szeder, a szilva, az alma vagy a pekándió. Ez a lista az élelmiszerek káros szabad gyököket hatástalanító képességet hasonlítja össze, úgyhogy nincs mese, igyekeznünk kell minél többet enni ebből a gyümölcsből.
Éppen egy muffinsütőnyi tészta, vagyis 12 darab lesz belőle.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 2 darab tojás
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 0.5 bögre cukor (vagy édesítő) (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 mokkáskanál só
- 1 csésze áfonya
- 2 nagy teáskanál puha vaj
- 0.5 bögre mandulaliszt (búzaliszttel is helyettesítheted)
Elkészítés:
Dolgozd el egy nagyobb keverőtálban a száraz összetevőket, majd mehet a keverékhez a tojás, a vaj megolvasztva és a joghurt. Dolgozd el jó alaposan, és csak ezek után add hozzá az áfonyákat.
Adj neki 20-25 percet az előmelegített, 180 fokos sütőben, és már el is készültél.
Szuper kis muffinalaprecept, amit akár olajos magvakkal, gyümölcsökkel, egzotikus fűszerekkel és aszalványokkal is kipróbálhatsz.