Nálunk zabpehely- és mandulaliszttel készült – ezeknek köszönhetően egy kicsit egészségesebb a hagyományos változatnál. Az áfonya évek óta a legmagasabb ORAC-értéket begyűjtő élelmiszerek között szerepel, olyan antioxidáns-rekorderek között, mint a bab, a szeder, a szilva, az alma vagy a pekándió. Ez a lista az élelmiszerek káros szabad gyököket hatástalanító képességet hasonlítja össze, úgyhogy nincs mese, igyekeznünk kell minél többet enni ebből a gyümölcsből.
Éppen egy muffinsütőnyi tészta, vagyis 12 darab lesz belőle.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 2 darab tojás
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 0.5 bögre cukor (vagy édesítő) (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 mokkáskanál só
- 1 csésze áfonya
- 2 nagy teáskanál puha vaj
- 0.5 bögre mandulaliszt (búzaliszttel is helyettesítheted)
Elkészítés:
Dolgozd el egy nagyobb keverőtálban a száraz összetevőket, majd mehet a keverékhez a tojás, a vaj megolvasztva és a joghurt. Dolgozd el jó alaposan, és csak ezek után add hozzá az áfonyákat.
Adj neki 20-25 percet az előmelegített, 180 fokos sütőben, és már el is készültél.
Szuper kis muffinalaprecept, amit akár olajos magvakkal, gyümölcsökkel, egzotikus fűszerekkel és aszalványokkal is kipróbálhatsz.
Az érett cheddar és az édes sült hagyma kombinációjával azért nem nehéz sikert aratni.
Tovább olvasom