Tészta helyett próbáld ki a sajtos makarónit karfiolból!

Na jó, a mac and cheese az az étel, aminek nem kell cégér: a sajtos tésztát magyaros változatban tejföllel is lehetetlen nem szeretni, és persze hogy a tengerentúli soksajtos, sütőben pirult változatot is bármikor falnánk. Ebben a klassz, karfiolos változatban bármikor meg is tehetjük.

Nálunk háromféle sajt került bele és egy kanál barna cukor, ami a pikáns, erős, aromás fajták ízét gyönyörűen letompítja. Ha erős, aromás sajtokat használsz, bármelyik ételnél bevetheted ezt a trükköt. 

Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.
Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes karfiol
  • 2 deci tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 bögre maasdamer, parmezán és érett cheddar sajtok lereszelve
  • 1 teáskanál liszt
Recept idők

Szedd apró rózsáira a karfiolt és főzd puhára, közben reszeld le kevenc sajtjaid – legyen körülbelül 2 bögrényi adag a végeredmény. 

Keverd el a tejszínt sóval, borssal, a kis kanál barna cukorral, liszttel, majd ebben forgasd meg a kész karfiolokat. Keverd bele a sajt felét, öntsd egy kiolajozott jénaiba, majd mehet a tetejére a másik fele is. Süsd addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Baconkockákkal vagy pirított dióval teheted még érdekesebbé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek