Ha még tovább tuningolnád, citromhéjjal, mandulaszeletekkel és friss eperrel dobhatod fel. Egy közepes tortaformához szükséges adag lesz belőle, ami a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.
A lekvárt akár sütés után is a tésztára kanalazhatod.Redaco
Hozzávalók 8 szelethez
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 kisebb bögre cukor vagy xilit
- 4 evőkanál (diabetikus) eperlekvár
- 1 adag fehérbabkonzerv (kb. 25 dkg)
- 1 zacskó sütőpor
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Törd össze a babot az aprítógépben, és amikor már krémes, dobd bele a lekváron kívül az összes többi hozzávalót, és dolgozd el őket egymással. Öntsd egy közepes szilikon sütőformába, majd kanállal ötsd a lekvárt a tészta tetejére, és húzd szét kissé, hogy mindenhová jusson. Amikor szép márványos, tedd a sütőbe, és 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd készre.