Levendulás kókuszcsók – így lesz nagyon menő desszerted 4 összetevőből

Nem kell majd sokat dolgoznod vele, mégis valami olyasmit készíthetsz, amit a levendula- és kókuszrajongók is imádni fognak. Ha a kókusz nem a kedvenced, készítheted narancsos-diós vagy fahéjas-mandulás változatban is, mindegyik verzióban nagyon finom és gyors vendégváró lesz belőle.

Ha egy kicsit több időd van, és a kalóriákkal sem spórolsz, sajtkrémmel elkevert, édesített tejszínhabbal klassz pohárkrémet készíthetsz a maradékokból. A levendula ráadásul többféleképpen lehet hasznos: puffadás, emésztési zavarok, görcsök és alvászavarok ellen is alkalmazza a népi gyógyászat. 

4 összetevős különlegesség.
4 összetevős különlegesség.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 darab tojásfehérje
  • 17 dkg cukor
  • 1 teáskanál levendulavirág
Recept idők

Elkészítés:

Lassan kezdd el felverni a tojásfehérjét, közben kisebb adagokban keverd hozzá a cukrot is, amíg teljesen kemény lesz a  hab. Forgasd össze óvatosan a hozzávalókat egymással, és halmozd (habzsák segítségébel) sütőpapírra, falatnyi adagokban. Süsd előmelegített, 70 fokos sütőben addig, amíg már szépen lejön a papírról. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek