Ha egy kicsit több időd van, és a kalóriákkal sem spórolsz, sajtkrémmel elkevert, édesített tejszínhabbal klassz pohárkrémet készíthetsz a maradékokból. A levendula ráadásul többféleképpen lehet hasznos: puffadás, emésztési zavarok, görcsök és alvászavarok ellen is alkalmazza a népi gyógyászat.
Hozzávalók
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 darab tojásfehérje
- 17 dkg cukor
- 1 teáskanál levendulavirág
Elkészítés:
Lassan kezdd el felverni a tojásfehérjét, közben kisebb adagokban keverd hozzá a cukrot is, amíg teljesen kemény lesz a hab. Forgasd össze óvatosan a hozzávalókat egymással, és halmozd (habzsák segítségébel) sütőpapírra, falatnyi adagokban. Süsd előmelegített, 70 fokos sütőben addig, amíg már szépen lejön a papírról.