Levendulás kókuszcsók – így lesz nagyon menő desszerted 4 összetevőből

Nem kell majd sokat dolgoznod vele, mégis valami olyasmit készíthetsz, amit a levendula- és kókuszrajongók is imádni fognak. Ha a kókusz nem a kedvenced, készítheted narancsos-diós vagy fahéjas-mandulás változatban is, mindegyik verzióban nagyon finom és gyors vendégváró lesz belőle.

Ha egy kicsit több időd van, és a kalóriákkal sem spórolsz, sajtkrémmel elkevert, édesített tejszínhabbal klassz pohárkrémet készíthetsz a maradékokból. A levendula ráadásul többféleképpen lehet hasznos: puffadás, emésztési zavarok, görcsök és alvászavarok ellen is alkalmazza a népi gyógyászat. 

4 összetevős különlegesség.
4 összetevős különlegesség.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 darab tojásfehérje
  • 17 dkg cukor
  • 1 teáskanál levendulavirág
Recept idők

Elkészítés:

Lassan kezdd el felverni a tojásfehérjét, közben kisebb adagokban keverd hozzá a cukrot is, amíg teljesen kemény lesz a  hab. Forgasd össze óvatosan a hozzávalókat egymással, és halmozd (habzsák segítségébel) sütőpapírra, falatnyi adagokban. Süsd előmelegített, 70 fokos sütőben addig, amíg már szépen lejön a papírról. 

kapcsolódó Nyugtat, illatosít, molyokat űz, mumifikál
Nyugtat, illatosít, molyokat űz, mumifikál

Nem csak szép, de elképesztően sokoldalú is az év gyógynövényének választott levendula!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

2020. szeptember23., 06:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonista napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére.

2020. július12., 06:04

Egyszerű kapros lazackrém – kekszeken, barna kenyéren és zöldségfalatkák tetején is finom

A jó vendégváró hamar elkészül, de kicsit azért különleges, ünnepek környékén pedig egy kicsit fenszi is. Ez a lazackrém olyan rapid finomság, ami az összes feltételt könnyedén kipipálja.

2019. december16., 11:24

Mustra