Csak egy kis sült tök és néhány perc munka kell ehhez az egészséges és kalóriaszegény finomsághoz, amiben egy kis natúr krémsajt teszi még érdekesebbbé a rétegeket. Narancsos helyett citromos, gesztenyés töltelékkel, vagy akár kakaós avokádópudinggal is színesítheted, de egy kevés karamellben puhult körte is jól áll neki. Akkor a legjobb az egész, ha maradt tegnapról egy kis sült tök, ami most új életre kelhet ebben a tízperces desszertben.
Hozzávalók 2 személyre
A tökös réteghez
- 1 nagy bögre sült tök
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer-keverék (tökéletes minden tökös édességhez)
- 1 csapott mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál méz, cukor vagy agávészirup
- 1 darab 1 bionarancs héja
- 1 evőkanál naracslekvár
A sajtkrémes réteghez
- 1 darab 1 bionarancs leve
- 4 evőkanál méz, cukor vagy agávészirup
- 1 közepes doboz natúr sajtkrém (15-20 deka)
- 2 evőkanál apróra vágott kandírozott narancshéj (elhagyható)
Elkészítés:
Annyi dolgod lesz az egésszel, hogy a kétféle réteg hozzávalóit alaposan elkevered egymással. Először a tököt keverd krémesre egy turmixban vagy aprítógépben, majd jöhet mellé a többi hozzávaló és még úgy 2 perc keverés.
A sajtkrémes réteg hozzávalót elég, ha egy villával dolgozod el egy kisebb tálban. Amikor ezzel megvagy, kezdd el rétegezni a kétféle krémet, és ha van otthon néhány darab gyömbéres keksz és gesztenye, azokból is halmozz egy keveset rétegek közé.