Ez a gazdag fokhagymás, sajtos tésztaleves állítólag másnaposságra is jó

Ha semmit sem gyógyít, akkor is bármikor jöhet ez a klassz leves, amit azért szeretünk, mert könnyű, egészséges, mégsem kell az embernek lemondania az ízekről, ha ilyet eszik. Jó fűszeres, fokhagymás fogás egy kis friss avokádóval és egy nagy adag cheddarral.

Az egész a szegfűszegtől izgalmas, és bár nem világos, hogyan gyógyítja a másnnaposságot (eredeti neve „hangover soup”), mégsem lehet rossz ellene: pótolja a hiányzó folyadékot, és egy nagyon könnyű, vitamindús fogással tölti fel a szervezeted. Diéta idején is bevetheted, simán elég vacsora helyett. 

Egy kis avokádó is jól áll neki.
Egy kis avokádó is jól áll neki.vaaseenaa

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 összevágott fokhagymagerezd
  • 1 kisebb adag paradicsompüré-konzerv (kb. 2-3 evőkanál)
  • 10 deka lereszelt cheddar sajt (a tálaláshoz)
  • 1 darab felkockázott friss avokádó citrommal és sóval (a tálaláshoz)
  • néhány szem szegfűszeg
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított zsálya és kakukkfű
  • 4 bögre alaplé
  • 1 bögre tészta (cérnametélt, betűtészta, reszelt tészta, udon és rizstészta is tökéletes)
  • 1 csokor friss petrezselyem (a tálaláshoz)
  • 1 szál zellerszár
  • 2 szál újhagymazöldje felaprítva
  • 1 darab felkockázott fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel az alaplevet a fokhagymával és a fűszerekkel, majd főzd 20 percig kis lángon. Szűrd le, majd add hozzá a tésztát, a paradicsomszószt (vagy levet) és a fehérrépát. Főzd addig, amíg a tészta megpuhul. Ha ezzel is megvagy, keverd el benne az újhagyma szárát és a zellert, majd tálald a friss petrezselyemmel, avokádóval és a sajttal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek