Az egész a szegfűszegtől izgalmas, és bár nem világos, hogyan gyógyítja a másnnaposságot (eredeti neve „hangover soup”), mégsem lehet rossz ellene: pótolja a hiányzó folyadékot, és egy nagyon könnyű, vitamindús fogással tölti fel a szervezeted. Diéta idején is bevetheted, simán elég vacsora helyett.
Hozzávalók 4 személyre
- 6 összevágott fokhagymagerezd
- 1 kisebb adag paradicsompüré-konzerv (kb. 2-3 evőkanál)
- 10 deka lereszelt cheddar sajt (a tálaláshoz)
- 1 darab felkockázott friss avokádó citrommal és sóval (a tálaláshoz)
- néhány szem szegfűszeg
- só és bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szárított zsálya és kakukkfű
- 4 bögre alaplé
- 1 bögre tészta (cérnametélt, betűtészta, reszelt tészta, udon és rizstészta is tökéletes)
- 1 csokor friss petrezselyem (a tálaláshoz)
- 1 szál zellerszár
- 2 szál újhagymazöldje felaprítva
- 1 darab felkockázott fehérrépa
Elkészítés:
Tedd fel az alaplevet a fokhagymával és a fűszerekkel, majd főzd 20 percig kis lángon. Szűrd le, majd add hozzá a tésztát, a paradicsomszószt (vagy levet) és a fehérrépát. Főzd addig, amíg a tészta megpuhul. Ha ezzel is megvagy, keverd el benne az újhagyma szárát és a zellert, majd tálald a friss petrezselyemmel, avokádóval és a sajttal a tetején.