Az édesburgonya mindenképpen a barátunk: magas a B6-vitamin-tartalma, jó forrása a C-vitaminnak, ráadásul 10 dekánként 33 mg kalcium van benne, ami alapeleme az egészséges csontrendszernek. Levesekhez, salátákban, sütve, de még desszertként is fogyaszthatod. A sütőtökhöz hasonlóan jól illik belőle egy adag kekszekhez, sajttortákhoz, de akár egyszerű, kevert tésztákhoz is adhatsz egy adagot.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab édesburgonya
- 2 evőkanál parmezán
- 1 teáskanál vaj
- 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
- 1 nagy bögre felaprított gomba
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 15 dkg mirelit spenót (vagy egy zacskó friss spenót)
Elkészítés:
Mosd meg az édesburgonyát, csomagold alufóliába, és egy óra alatt puhítsd meg a sütőben.
Közben egy kanál vajon puhítsd meg a gombát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a spenótleveleleket is. Vágd félbe a burgonyákat, lazítsd fel villával a belsejét mindegyiknek, sózd és borsozd a darabokat. Ezek után halmozd a tetejére a gombás tölteléket, majd szórd meg egy-egy evőkanál parmezánnal.