Egészséges hozzávalók találkozója: paradicsomos durumtészta csicseriborsóval, csirkemellel és parmezánnal

Ez egy olyan fogás, ami csicseriborsós változatban is remek, néhány csík csirkemellel kiegészítve pedig a húsrajongók kedvence lehet. A szószhoz mi egy kevés vörösbort, friss, hámozott paradicsomot és zöldfűszereket is adtunk.

A durumtésztához speciális őrlési eljárással nyerik ki és használják fel a búza azon részét, ami gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és magas élelmirost-tartalommal és fehérjekoncentrációval rendelkezik. Lebontása több időt vesz igénybe, hosszabb ideig szolgáltat energiát a szervezet számára, mint a hagyományos tésztafélék – ezért választottuk ehhez a fogáshoz.

Egészséges és feltölt energiával.
Egészséges és feltölt energiával.Karisssa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 marék durumspagetti (vagy más durumtészta)
  • 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 2 deci natúr paradicsompüré
  • 1 deci vörösbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 kisebb darab felkockázott, hámozott paradicsom
  • 20 deka csirkemell
  • a tálaláshoz friss bazsalikom és snidling
  • 2 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál fekete olíva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni a tésztát sós vízben. Amíg elkészül, puhítsd meg a forró olajon a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a csirkemellcsíkokat és az összevágott fokhagymát is. Kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, a bor, a csicseriborsó, a só és bors is. Főzd fedő nélkül legalább 10 percen át, majd keverd el benne a paradicsomkockákat, az olívát, és kanalazd a ragut a tészta tetejére. A legvégén add hozzá a parmezánt és a friss zöldfűszereket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek