A durumtésztához speciális őrlési eljárással nyerik ki és használják fel a búza azon részét, ami gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és magas élelmirost-tartalommal és fehérjekoncentrációval rendelkezik. Lebontása több időt vesz igénybe, hosszabb ideig szolgáltat energiát a szervezet számára, mint a hagyományos tésztafélék – ezért választottuk ehhez a fogáshoz.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 marék durumspagetti (vagy más durumtészta)
- 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 2 deci natúr paradicsompüré
- 1 deci vörösbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 kisebb darab felkockázott, hámozott paradicsom
- 20 deka csirkemell
- a tálaláshoz friss bazsalikom és snidling
- 2 evőkanál parmezán
- 3 evőkanál fekete olíva
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Tedd fel főni a tésztát sós vízben. Amíg elkészül, puhítsd meg a forró olajon a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a csirkemellcsíkokat és az összevágott fokhagymát is. Kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, a bor, a csicseriborsó, a só és bors is. Főzd fedő nélkül legalább 10 percen át, majd keverd el benne a paradicsomkockákat, az olívát, és kanalazd a ragut a tészta tetejére. A legvégén add hozzá a parmezánt és a friss zöldfűszereket.