Ki ne szeretne hozzáadni az ételeihez minél több magas fehérjetartalmú, alacsony glikémiás indexű, nagy vitamintartalmú, rengeteg rosttal teli hozzávalót? A legjobb az egészben, hogy egy aprítógépben, 5 perc alatt összeállíthatod a süti tésztáját, majd fél órát sül, és egy klassz, viszonylag egészséges desszert lesz belőle a bab fehérje- és lassan felszívódó szénhidráttartalmának köszönhetően. Ne gondolkodj rajta sokat, egyáltalán nem lesz babíze – egy jó sűrű, kissé gesztenyés, nem kiszáradós, jó citromos süti lesz a végeredmény.
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 deka főtt fehérbab (konzerv is lehet)
- 1 zacskó sütőpor
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre cukor (még jobb, ha egészséges édesítővel helyettesíted)
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál kókuszolaj
A krémhez
- 20 deka natúr krémsajt
- 1 biocitrom leve és héja
- 3 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
- 1 csipet tárkony
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszolajat, törd egy aprítógépben krémesre a babot, majd keverd el egymással alaposan a tészta összes hozzávalóját. Borítsd egy kisebb tepsibe vagy szilikon tortaformába, és süsd készre 180-190 fokon úgy 35 perc alatt.
A tetejére a krémhez keverd el a sajtot a cukorral és a citromlével. Ezzel kend meg a már kihűlt sütit, majd reszelj rá citromhéjat és szórd meg egycsipetnyi tárkonnyal.