Egy kis friss snidlinget és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez a fogáshoz, amit ha még egészségesebbé tennél, friss paradicsomkockákkal, apróra vágott szárzellerrel és kaliforniai paprikával dobj fel, miután elkészült.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre barna rizs
- 2 bögre alaplé
- 2 teáskanál vaj
- 1 deci fehérbor
- 30 deka felkockázott csirkemáj
- 15 deka zöldborsó
- 2 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só, bors, rozmaring
- 0.5 csokor snidling
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 szál felkockázott, főtt fehérrépa
Elkészítés:
Forgasd meg egy evőkanál forró vajon a rizst, majd főzd puhára 50 perc alatt az alaplé és a bor keverékében. Ha elkészült, keverj el benne még egy kanál vajat.
Közben forrósíts fel egy kevés olajat, dobd rá a hagymákat és a felkockázott májat, adj neki 5 percet, majd ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal. Ha a máj elkészült, add hozzá a rizst, a fehérrépát és a borsót, melegítsd össze őket, és keverd el jól az egészet az apróra vágott zöldfűszerekkel.