Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis rozmaring és fehérbor dobja fel ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, tartalmas fogást. Nem kell megijedned a barna rizs elkészítésétől, egy kicsit ugyan tovább fő, mint a hagyományos fehér rizs, de cserébe lassabban szívódik fel a szervezetedben, és jobban eltelít.

Egy kis friss snidlinget és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez a fogáshoz, amit ha még egészségesebbé tennél, friss paradicsomkockákkal, apróra vágott szárzellerrel és kaliforniai paprikával dobj fel, miután elkészült. 

„Az finom lesz!”
„Az finom lesz!”Julio Ricco

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 30 deka felkockázott csirkemáj
  • 15 deka zöldborsó
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 szál felkockázott, főtt fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg egy evőkanál forró vajon a rizst, majd főzd puhára 50 perc alatt az alaplé és a bor keverékében. Ha elkészült, keverj el benne még egy kanál vajat.

Közben forrósíts fel egy kevés olajat, dobd rá a hagymákat és a felkockázott májat, adj neki 5 percet, majd ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal. Ha a máj elkészült, add hozzá a rizst, a fehérrépát és a borsót, melegítsd össze őket, és keverd el jól az egészet az apróra vágott zöldfűszerekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek