Kukorica, friss petrezselyem és egy nagy adag fűszer – így lesz ebből a fogásból egy olyan meleg (vagy akár hideg) saláta, amivel akár a kezdők is sikert arahatnak a konyhában. Vegáknak önnmagában is laktató, húsevőknek egy adag zöldséges, jalapenóval készült olívabogyós csirkeragu áll neki a legjobban.
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 25 deka barna rizs
- 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
- 2 teáskanál vaj
- ízlés szerint só és bors, fűszerpaprika, koriander és római kömény
- 1 darab felkockázott kaliforniai paprika
- 1 darab apróra vágott jalapeno paprika
- 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
- 2 darab megtisztított paradicsom
- ízlés szerint olívaolaj
Elkészítés:
Öblítsd át a rizst, majd futtasd meg egy kanál forró vajon. Ezek után főzd háromszoros vízben egy kis kanál sóval egy órán át.
Közben puhítsd meg a vöröshagymát egy teáskanál vaj és ugyanennyi olaj keverékén, majd add hozzá a főtt vörösbabot, és fűszerezd koriannderrel, borssal, római köménnyel és édes fűszerpaprikával. Ha ekészültél, keverd a rizshez a többi zöldséggel együtt. Locsold meg a salátát egy kevés olívaolajjal, sózd meg, és akár egy lime levével és héjával is ízesítheted, ha még különlegesebbé szeretnéd tenni.