Csupa egészséges szénhidrát: mexikói barnarizs-saláta vörösbabbal és friss zöldségekkel

Nagyon szeretjük azokat a fogásokat, amik főételként és köretként is megállják a helyüket, így a család minden tagja jóllakhat velük. Ez a klassz fűszeres saláta pont ilyen, ráadásul egy csomó rosttal, fehérjével és vitaminokkal teli alapanyag teszi nagyon egészségessé.

Kukorica, friss petrezselyem és egy nagy adag fűszer – így lesz ebből a fogásból egy olyan meleg (vagy akár hideg) saláta, amivel akár a kezdők is sikert arahatnak a konyhában. Vegáknak önnmagában is laktató, húsevőknek egy adag zöldséges, jalapenóval készült olívabogyós csirkeragu áll neki a legjobban. 

Akár avokádót is kockázhatsz bele.
Akár avokádót is kockázhatsz bele.Bartosz Luczak

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 25 deka barna rizs
  • 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kisebb darab felkockázott vöröshagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és bors, fűszerpaprika, koriander és római kömény
  • 1 darab felkockázott kaliforniai paprika
  • 1 darab apróra vágott jalapeno paprika
  • 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
  • 2 darab megtisztított paradicsom
  • ízlés szerint olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Öblítsd át a rizst, majd futtasd meg egy kanál forró vajon. Ezek után főzd háromszoros vízben egy kis kanál sóval egy órán át. 

Közben puhítsd meg a vöröshagymát egy teáskanál vaj és ugyanennyi olaj keverékén, majd add hozzá a főtt vörösbabot, és fűszerezd koriannderrel, borssal, római köménnyel és édes fűszerpaprikával. Ha ekészültél, keverd a rizshez a többi zöldséggel együtt. Locsold meg a salátát egy kevés olívaolajjal, sózd meg, és akár egy lime levével és héjával is ízesítheted, ha még különlegesebbé szeretnéd tenni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek