Magas rosttartalmával a zabkorpa egyrészt a jóllakottság érzését segíti elő, másrészt a koleszterinszintet is csökkenti, amit vízben oldható rostjainak köszönhetünk. Csoda, hogy igyekszünk mindenhez hozzádni, amihez csak lehet?
Kókuszreszelékbe és kakaóporba is forgathatod.Adam Calaitzis
Hozzávalók
- 50 deka apró szemű zabpehely
- 10 deka zabkorpa
- 5 evőkanál kakaópor
- 25 deka puha vaj vagy kókuszzsír
- 2 evőkanál rum
- 25 deka (diabetikus) baracklekvár
- 1 adag meleg presszókávé
- ízlés szerint édesítőszer
- 1 csapott teáskanál só
- 10 deka kókuszreszelék (a forgatáshoz)
- 50 deka meggy (elhagyható)
- 2 deci meleg tej
Elkészítés:
Keverd el egymással egy nagyobb tálban a hozzávalókat, és tedd be kis időre a hűtőbe. 10 perc pihenő után formázz belőle kis golyókat, és forgasd meg őket kókuszreszelékben. Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szem meggyet tölts a golyók belsejébe.