Senki nem veszi majd észre a trükköt: egészséges kókuszgolyó zabpehellyel és zabkorpával

Egy kis kókuszgolyó szuper, ha vendégek jönnek, és ha ráadásul egészséges változatban készül, akkor sem lesz lelkiismeret-furdalásod, ha időnként rájársz a buli utáni maradékra. Ebben a zabos változatban egy jó adag hasznos rost is kerül a klasszikusba.

Magas rosttartalmával a zabkorpa egyrészt a jóllakottság érzését segíti elő, másrészt a koleszterinszintet is csökkenti, amit vízben oldható rostjainak köszönhetünk. Csoda, hogy igyekszünk mindenhez hozzádni, amihez csak lehet?

Kókuszreszelékbe és kakaóporba is forgathatod.
Kókuszreszelékbe és kakaóporba is forgathatod.Adam Calaitzis

Hozzávalók

  • 50 deka apró szemű zabpehely
  • 10 deka zabkorpa
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 25 deka puha vaj vagy kókuszzsír
  • 2 evőkanál rum
  • 25 deka (diabetikus) baracklekvár
  • 1 adag meleg presszókávé
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 1 csapott teáskanál
  • 10 deka kókuszreszelék (a forgatáshoz)
  • 50 deka meggy (elhagyható)
  • 2 deci meleg tej
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással egy nagyobb tálban a hozzávalókat, és tedd be kis időre a hűtőbe. 10 perc pihenő után formázz belőle kis golyókat, és forgasd meg őket kókuszreszelékben. Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szem meggyet tölts a golyók belsejébe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek