A túrógombócnak talán nem csak szerintem nem kell cégér. Egészséges édesítőkkel és zabkorpával készítve pedig meggyónnunk sem kell a házi fitneszoltár/szobabicikli előtt, ha egy jó kis raguleves után ebből falunk be egy adagot. A zabkorpa védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, csökkenti a koleszterinszintet, és rosttartalma jó hatással van az emészésre.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka sovány túró
- 12 deka zabkorpa
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 mokkáskanál só
- ízlés szerint cukor (vagy édesítő)
- 3 darab tojás
- 1 darab biocitrom héja (elhagyható)
Elkészítés:
Mindössze annyi dolgod van, hogy a hozzávalókat összekeverd és legalább negyedórát állni hagyd. Ezek után lobogó vízbe főzd ki a gombócokat. A zabkorpából egy kis olajon prézlit is készíthetsz hozzá, de gyümölcsraguval és édesített tejföllel vagy joghurttal is tálalhatod.