A bulgurról csak jókat mondhatunk: mivel készítésekor az egész búzaszemet felhasználják, így számos értékes tápanyag benne marad. Van benne rengeteg rost, mellette vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, leginkább B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsé, de a glikémiás indexe jóval alacsonyabb.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre alaplé (leveskockából is készítheted)
- 1 csokor menta
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 darab gránátalma magjai
- 1 csokor zöldhagyma zöldje
- 6 gerezd felaprított fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 30 deka csirkecombfilé
- 1 darab biocitrom leve és héja
- 1 teáskanál római kömény, koriander, fahéj (összesen)
Elkészítés:
Forrald fel az alaplevet, add hozzá római köményt, a koriandert és a fahéjat. Keverd el benne a bulgurt, és tedd félre úgy 25 percre, hogy fedő alatt megpuhuljon.
A forró zsiradékok keverékére dobd rá a fokhagymát és a felkockázott húsfalatokat, majd a falatok méretétől függően néhány perc alatt süsd készre a húst. Amíg sül, a többi összetevőt, vagyis a gránátalmát, a zöldhagymát és a mentát aprítsd fel, majd, amikor a hús elkészült, keverd el a citrommal, és add a csirkefalatokhoz. Ha a bulgur is megpuhult, azzal is forgasd össze, majd friss citromszeletekkel tálald.