Paradicsomos halloumiburrito – tökéletes, könnyű ebéd, amit a munkahelyedre is elvihetsz

Néhány perc alatt egyszerűen grillezhető sajtféle a halloumi, amit akár gomolyával, vagy ha nem akarod sütni, akkor fetával is helyettesíthetsz. Ez a ciprusi specialitás eredetileg juh- és kecsketejből készül, nálunk tehéntejet is felhasználnak hozzá. Egy jó kis könnyű szendvicsféle lesz belőle, ami jól bír néhány óra pihenőt is.

A tortillalapok már teljes kiőrlésű változatban is kaphatók, és még mindig szerencsésebb ebbe csomagolnunk a kedvenc töltelékeinket, mint két nagy szelet kenyérbe – legalábbis, ha napi szénhidrátfogyasztásunkat igyekszünk kordában tartani. Most egy zöldséges, grillsajtos wrapot hoztunk, amivel klasszul megidézhető a nyári grillezések hangulata úgy, hogy közben egy viszonylag könnyű, mégis laktató fogást ebédelsz. 

Ne hagyd ki a jalapenót!
Ne hagyd ki a jalapenót!DronG

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 nagyobb méretű tortillalap
  • 8 darab felaprított koktélparadicsom
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1 bögre felaprított jégsaláta
  • 2 darab felkockázott, grillezett paprika (üvegben is kapható)
  • 2 evőkanál jalapenokarika
  • 10 deka halloumi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a sajtot oldalanként 2-3 perc alatt, és attól függően, hogy a halloumi mennyire sós, ízesítsd a paradicsomokat és a paprikát. Keverd össze, és locsold meg őket a borecettel, törj rájuk egy adag friss őrölt borsot is. Vágd csíkokra a sajtot és a jégsalátát. 

Melegítsd fel serpenyőben a tortillalapokat, kend meg őket majonézzel, majd töltsd meg a hozzávalókkal, és tekerd fel úgy, hogy először a két szélét hajtod be, és ezek után csavarod fel. Szerintem ezzel a töltelékkel tökéletes, de ha szívesen adnál még hozzá valamit, vörösbabot, avokádót, lila hagymát vagy grillezett kukoricát tölts a burritókba. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek