Illik ehhez minden az almaszeletektől a parmezáncsipszig, és ha az új évben csak nagyon könnyű vacsorákat ennél, ez a húsmentes leves lehet majd az egyik kedvenced. Van ebben minden, aminek örül a szervezeted: zöldség, friss alma és pirított magvak dobják fel ezt az egyébként alig fél óra alatt összedobható fogást.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 kisebb fej felkockázott zeller
- 2 kisebb szál felkarikázott fehérrépa
- só és bors ízlés szerint
- 1 csésze durvára tört dió
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 nagyobb alma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 deci tejszín
- 4 deci alaplé (leveskockával és vízzel is helyettesítheted)
Elkészítés:
Puhítsd 5 percig a zsiradékok keverékén a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Ezek után jöhet az alaplé – ebben főjön meg a zeller és a fehérrépa. Ha megpuhultak, add hozzá a barna cukrot, pürésítsd botmixerrel, és végül mehet hozzá a tejszín is.
Amikor már nem túl forró, ízesítsd sóval és borrsal.
A tetejére pirítsd meg a diót, forgasd meg a paprikában, és tálalás előtt, nagy lyukú reszelőn adj hozzá egy adag friss, édeskés almát is. Jól fog állni a meleg zelleres levesnek a fűszeres dió és a hideg édeskés gyümölcs.