Tojás, kolbász, főtt krumpli és egy kis savanykás leves az egész körül – ez tényleg egy olyan retró étel, amitől nem tudunk megválni. Ha egy valódi időutazó, nagymama konyháját idéző ebédet készítenél, dobj össze mellé egy adag töltött zsömlét tojásos, vaníliás túróval.
Hozzávalók 4 személyre
- 60 deka burgonya
- 2 darab babérlevél
- 1 kis pohár tejföl
- ízlés szerint só, köménymag és friss őrölt bors
- 4 tojás
- 15 deka kolbászkarika
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 nagy evőkanál liszt
Elkészítés:
Vágd kockákra a krumplit, és főzd meg legalább egy-másfél liter sós vízben a babérlevelekkel. Amikor már puha, mehet hozzá a kolbász, a fűszerek és az ecet is. Ha újra felforrt a víz, egyenként üsd bele a tojásokat.
Ha megfőttek, keverd el a lisztet a tejföllel, és legvégül ezzel habard be a levest. Ha szeretnéd magyarosabban, fűszerpaprikát vagy annak füstölt változatát is teheted a habarásba. Amikor már nem túl forró, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még ecettel és sóval. Friss petrezselyemmel a tetején és egy szelet kovászos kenyérrel az igazi.