Eheted almaszeletekkel, pirítóssal vagy friss zöldségcsipsszel, az olvadt sajt mellé majdnem mindegy, mit kínálsz, nem fogja elrontani. Szuper egy jó kis tésztás vagy könnyű halas fogás előtt egy jó kis chardonnay-val vagy furminttal.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bögre lereszelt vörös cheddar
- 0.5 bögre reszelt grana padano
- 2 deci tejszín
- 2 deci barna sör
- 4 deci alaplé
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
- 1 evőkanál vaj
- 1 kisebbb csésze zellerkockák
- 1 nagy evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Puhítsd a vajon a hagymát 5 percen át, majd öntsd fel az alaplével és a sörrel, és add hozzá a zellert is. Adj nekik 15 percet, majd ha a zeller megpuhult, pürésítsd az egészet botmixerrel.
Ha ezzel megvagy, mehetnek bele a sajtok, a paprika, a barna cukor és a tejszín, majd ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Amikor ezek mind szépen összeolvadtak, már tálalhatod is a levest. Kínáld frissen pirított rozskenyérrel és snidlinggel a tetején.